Terug naar overzicht

Training Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

  • HRM
  • WAB
  • arbeidsmarkt

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is door minister Koolmees in het leven geroepen om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om medewerkers een vast contract aan te bieden. Middels de wet worden wijzigingen ingevoerd rondom verschillende thema’s: flexibele arbeid, oproepkrachten, ontslagrecht, transitievergoeding, ketenbepaling en WW premiedifferentiatie.

Voor meer informatie verwijzen we naar het volgende Artikel: Wet Arbeidsmarkt in Balans

Maar hoe zit dat nou precies met de WAB? En wat betekent de wet voor uw organisatie? Maakt uw organisatie bijvoorbeeld regelmatig gebruik van oproepkrachten? Dan geldt dat u deze krachten per 1 januari 2020 na 12 maanden vaste uren moet bieden (op basis van het gemiddeld aantal gewerkte uren). Hoeveel tijdelijke contracten mag u een medewerker bieden alvorens een vast contract te moeten geven? Hoe berekent u een transitievergoeding indien een medewerker ontslagen wordt? En welke mogelijkheden heeft uw organisatie als het gaat om het inzetten van flexibele medewerkers in dienst bij een uitzend- of payrollorganisatie?

Deze en verschillende andere uitdagingen die de WAB met zich meebrengt worden behandeld tijdens de training. In een praktische sessie gaan een juridisch expert en een organisatieadviseur in op de inhoud van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Aan de hand van casuïstiek worden de gevolgen van de wet voor uw organisatie besproken en toegelicht. Gezien het interactieve karakter van de sessie  is er volop ruimte voor deelnemers  om vragen te stellen.

Wilt u graag goed voorbereid zijn op de gevolgen die de WAB heeft voor uw organisatie? Dan doet u er goed aan om deze training te volgen. 


Data en locaties

dinsdag 11 februari 2020
Arnhem
Meer info

Ook incompany

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie. Vul het incompany aanvraagformulier in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Inschrijfformulier

Via onderstaand formulier kun je je als deelnemer aanmelden voor deze opleiding. Heb je een vraag over het formulier of ondervindt je problemen bij het invullen ervan, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0492 - 50 66 66 of stuur een bericht naar info@driessenopleidingen.nl.